A hazabocsájtás idejét kérjük bízza az orvosokra. Az idő előtti hazavitel visszaeséshez vezethet, veszélyeztetheti a gyermek teljes gyógyulását. 

Fontos tudni, hogy zárójelentést csak orvos adhat ki. Hétköznapokon, amennyiben az orvos munkarendje engedi, a délelőtti órákban, amennyiben nem, csak délután 13:30 óra után van zárójelentés kiadás. 

Hétvégén és ünnepnapokon a kötéscserék és vizit után történik a betegek kiadása, kb. 10 óra után. Amennyiben sürgős eset, műtét jön közbe, ez az időpont kitolódhat.

A kórházi zárójelentéssel a szülők jelentkezzenek a gyermek háziorvosánál. 

 

Kérjük, hogy a zárójelentést, vizsgálati eredményeket, leleteket gondosan őrizzék meg. Ellenőrző vizsgálat, vagy újabb kórházi felvétel esetén kérjük hozzák magukkal. 

 

Hazaszállításkor, amennyiben betegszállítót igényelnek, kérjük azt előtte legalább két nappal jelezzék, mert a betegszállítók 24 órás szállítási időintervallummal dolgoznak.

 

Amennyiben Ön gyermekápolási táppénzt vett igénybe gyermeke kórházban tartózkodásának idején, jelezze azt a hazamenetele napján az osztályos adminisztrációs irodában. 

 

Útiköltség térítés igényét is kérjük, hogy a zárójelentés kiadásánál jelezze. 

 

Távozás előtt kérjük nézze át a hűtőt, a szekrényeket, fogast, kérje el gyermeke saját, hozott gyógyszereit, ellenőrizze, visszakapta-e a korábbi papírjait, leleteit. Amennyiben valami

 

itt marad és az osztály dolgozói találják meg, természetesen megőrizzük.  

 

Köszönjük együttműködésüket!