Kevesen tudják, hogy osztályunk az ország egyik legrégebbi, legpatinásabb, legnagyobb ágyszámú és legszélesebb szakmai ellátást nyújtó gyermeksebészeti osztálya. A sok profilt úgy tudjuk ellátni, hogy több kollégánknak 2, sőt 3 szakvizsgája is van. Gyermeksebészeti szakképesítés mellett traumatológiából, mellkassebészetből, urológiából, égés- és plasztikai sebészetből, és gyermekgyógyászatból is szakvizsgázott orvosaink vannak. A hazai szakorvosképzésben játszott szerepünk is jelentős, az ország távoli vidékeiről, klinikáiról is jönnek hozzánk tanulni szakorvos jelöltek. 

            A régió sajnos az ország kevésbé fejlett területei közé tartozik, nehezen orvosolható társadalmi problémákkal. Mindez kihat az osztályunkra. Nem vagyunk elegáns, szponzorokat vonzó, divatos osztály. Az itt folyó szakmai munka országos elismertsége nem tükröződik eléggé a helyi megítélésben. Ebben az objektív nehézségek mellett az is szerepet játszik, hogy a nagy munkaterhelés mellett nem fordítottunk elég energiát az itt folyó gyógyító munka és lehetőségek megismertetésére, sőt be kell vallanunk, a lakosság megnyerésére sem.  Ezen próbálunk változtatni a honlapunk, és ezen belül egy fórum rovat elindításával.  

          Szeretnénk, ha ez a honlap tükrözné az osztályon folyó sokrétű sebészeti tevékenységet, és viszonzásul azt kérjük volt és jelenlegi betegeinktől, hogy javító szándékkal írják meg a fórumon a véleményüket. Ha jó akkor azt, ha rossz akkor azt is, hogy a megoldható hibákon javíthassunk. Ugyancsak a fórumon tervezzük, hogy az olvasóink szakmai kérdéseire megpróbálunk 1-2 napon belül válaszolni.    

 

Köszönjük a támogatásukat. Forduljanak hozzánk bizalommal!